Rossz hír a gyerekeknek, fertőzés miatt leállt a világ legnagyobb csokigyára

Megosztás

A gyártásban használt egyik szer volt szennyezett, méghozzá szalmonellával.

A Daily Mail beszámolója szerint arról egyelőre nincs hír, hogy bárki megfertőződött volna a fertőzött csokoládétól. A vizsgálatok szerint a gyártásban használt emulgálószer, a lecitin volt szalmonellával szennyezett.

“A mintavétel után készült minden terméket blokkoltunk” – közölte a gyár szóvivője, Korneel Warlop, hozzátéve, hogy minden vásárlójukkal kapcsolatba lépnek, aki szennyezett terméket vehetett. A tájékoztatása szerint a fertőzött termékek java még a gyártelepen volt, és mert közvetlenül nem értékesítik a csokoládéjukat, így nincs ok azt feltételezni, hogy bármilyen fertőzött termék kiskereskedelmi forgalomba kerülhetett. Mindazonáltal minden vásárlójukat figyelmeztetik, hogy a június 25. óta készült folyékony csokoládéból gyártott termékeiket tartsák vissza.

A Barry Callebaut a világ legnagyobb csokoládétermelője, a tavalyi pénzügyi évben 2,2 millió tonna csokoládét termeltek.

Kapcsolódó cikkek